Gyakran ismételt kérdések

Milyen információkra van szükség a beton megrendeléséhez?

Szükségünk lesz az Ön:

  • nevére,
  • telefonszámára,
  • szállítási helyszínére,
  • kívánt kiszállítási időpontjára,
  • melyik betontípust szeretné (pl.: C12-16 KK),
  • mekkora mennyiségben,
  • szeretne-e betonszivíttyúzást igénybe venni
  • az építkezés területére engedélyezett-e a mixerek behajtása

Ha bizonytalan, adja meg az esetleg a felhasználás célját (pl.: alap, födém stb.), és mi segítünk eldönteni, melyik típusú betonra lesz szüksége. Ha biztosra akar menni, vegye igénybe ingyenes helyszíni tanácsadás szolgáltatásunkat, ahol minden szükséges paraméter megadásához segítséget nyújtunk.

Hogyan történik a transzportbeton rendelés?

A honlapon keresztül, az űrlapok segítségével rendelhet, majd telefononos egyeztetés során, a fent említett információk birtokában történik a rendelésfelvétel, illetve a fizetési részletek megbeszélése, majd ezt követi a készbeton kiszállítása az építkezés helyszínére.
 

Milyen úton történik a fizetés?

A megrendelő a kiszállított betonmennyiségért, illetve igény esetén a betonpumpa szolgáltatásért a befizetést személyesen az irodánkban készpénzben, vagy pedig számlaszámunkra való befizetéssel teheti meg, a számlát pedig postai úton küldjük el a megrendelő számára.
 

Milyen extra költségekre lehet számítani a beton kiszállításakor?

Téli pótlék felszámolása a téli időszakban (november 15-től február 28-ig),
Igény esetén különböző extra adalékanyagok, hétvégi pótlék (szombat délután 14 óra és hétfő reggel 7 óra közötti keverés esetén)

 

Mi a legkisebb rendelhető mennyiség?

Akár 1 köbméter is kiszállítható, miután nincs minimális mennyiség, de a szállítási díj minimum 5 köbméterig kiszámlázásra kerül, érdemes tehát minimum 5 köbmétert rendelni egyszerre, hogy optimális és költséghatékony legyen.
 

Mi az a betonpumpa, illetve pumix?

A beton nagyobb távolságokra való eljuttatását segíti elő, ha a bedolgozásnál ez szükséges (pl födémöntésnél, stb.), vagy olyan környezetben, ahol a mixerautó nem tud elég közel kerülni az építkezéshez.
 

Hogyan rendelhető betonpumpa?

Előzetes egyeztetést követően telefonon vagy akár személyes találkozás alkalmával (az ingyenes felmérés és tanácsadás szolgáltatással az építkezés helyszínén), ahol segítünk eldönteni Önnek, hogy valóban szükség van-e pumpára a beton bedolgozásához.
 

Mi az az állásidő?

Mixerautóknál a munkaterületen töltött első óra díjmentes. Az első óra után viszont minden 15 perc kiszámlázásra kerül, ez az állásidő. (1500Ft+Áfa /15perc)
 

Mi az a ki és beállás idő?

Betonpumpánál és pumixnál a munkaterület megközelítésekor eltelt idő a telephelyi indulástól számítva: a kiállási idő. A munkaterülettől a telephelyi érkezésig eltelt idő pedig a beállási idő. Ez 0.5–0.5 órát jelent a pumixnál, 1–1 órát pedig a betonpumpánál. Ez az idő a pumpa, illetve a pumix munkaidejébe beleszámít és extra költségként kiszámlázásra kerül!
 

Hogyan történik a betonpumpálás?

A pumpa az építési helyszínére elsőként érkezik, ahol leengedi a talpait és kinyitja a gémet. A gém nyitása és mozgatása távirányítással történik. A mixerautó a helyszínre szállítja a transzportbetont, és rácsatlakozik a tölcsérével a pumpa beömlőnyílására. A pumpa kezelőjének jelzésére a mixer elkezdi az ürítést, a sebességet a pumpálás sebességéhez igazítja. A betonpumpa gém végén egy néhány méteres hajlékony gumicső található, ebből folyik a pumpált beton, kb. 80 mm átmérőn keresztül. Ezt a gumicsövet a megrendelő szakemberei az előre meghatározott helyre irányítják. Ha a csövet át kell helyezni, azt a pumpa kezelője a gém mozgatásával teheti meg.

A pumpálás befejezésekor a szivattyúban (csövekben) maradhat 0,5–1 köbméter beton, amit a pumpa le tud engedni, így nincs veszteség, a kiszállított beton teljes mértékben felhasználásra kerül.

Customize This